Ridurile precoce: cauzele îmbătrânirii pielii și cele mai bune metode de întinerire

Ridurile sunt considerate un semn al bătrâneții, totuși, primele riduri de pe față pot apărea la cea mai mare vârstă de înflorire. Pentru multe fete, apariția pe față a „semnelor vremurilor" este un dezastru. Să ne dăm seama de ce apar ridurile timpurii și cum să luptăm pentru tinerețea și netezimea pielii.

Cauze

Există multe motive care provoacă apariția timpurie a ridurilor pe față. Adesea, o combinație de factori influențează formarea pliurilor.

metode de îmbătrânire și întinerire a pielii feței

Deci, cele mai frecvente cauze ale îmbătrânirii timpurii a pielii:

 • Ereditate. Caracteristicile individuale ale structurii pielii sunt moștenite. Prin urmare, dacă rudele apropiate de sex feminin (mame, bunici, surori mai mari) au astfel de probleme cosmetice, se recomandă începerea îngrijirii anti-îmbătrânire imediat după 20 de ani. Motivul formării pliurilor la o vârstă fragedă este o epidermă subțire. În același timp, la bărbați, stratul superior al pielii este inițial mai gros, iar apariția primelor riduri se observă, de regulă, după 30 de ani.
 • Piele uscata. Lipsa umidității este o consecință a influenței cauzelor externe. Primele riduri imitative de pe față pot apărea înainte de vârsta de 20 de ani.
 • Condiții de muncă și de viață dăunătoare. Ridurile precoce apar adesea la persoanele care, din cauza activităților lor profesionale, petrec mult timp la soare deschis sau la frig. Dar lucrul în interior poate provoca și deshidratarea pielii, deoarece în multe cabinete nivelul de umiditate este extrem de scăzut.
 • Grija greșită. Nedorința sau necunoașterea regulilor de bază ale îngrijirii pielii este una dintre cauzele comune ale ridurilor precoce.
 • Dragoste arsuri solare. Ridurile la o vârstă fragedă pot apărea la fetele cărora le place să viziteze plajele și solarele, dar nu folosesc protecție UV.
 • Fumat. Acest obicei prost contribuie la activarea procesului de imbatranire, avand un efect negativ asupra pielii, atat din interior cat si din exterior.
 • Fluctuații bruște ale greutății. Fanii dietelor stricte ar trebui să-și amintească că riscă să aibă riduri pe față. Este deosebit de important să evitați dietele dezechilibrate.
 • Exprimarea activă. Acesta este motivul care contribuie la formarea ridurilor dinamice, care sunt denumite în mod obișnuit mimic. De exemplu, fetele care au o vedere slabă și nu poartă ochelari sau lentile sunt expuse riscului de a avea riduri precoce în jurul ochilor, deoarece trebuie să miște ochii pentru a vedea subiectul.
 • Mod greșit. Lipsa constantă a somnului, lipsa plimbărilor în aer curat și activitatea fizică scăzută contribuie la apariția ridurilor pe față.
 • Stres. Tensiunea nervoasă determină eliberarea anumitor hormoni (cortizol, adrenalină), care contribuie la apariția spasmului muscular pe față. Și acest lucru duce la o circulație slabă a sângelui și la îmbătrânirea timpurie a pielii.

Modalități de a lupta

Să vedem dacă este posibil să eliminăm ridurile precoce de pe față. Pentru a lupta pentru o piele tinereasca, puteti folosi atat metode de acasa, cat si de salon, fiecare optiune are propriile avantaje.

Procedurile de salon sunt bune pentru că rezultatul utilizării lor se vede foarte repede, de obicei după câteva zile, iar uneori chiar la câteva ore după ședință. Dezavantajul este prețurile destul de mari și prezența contraindicațiilor la proceduri. În plus, după aplicarea tehnicilor de injectare, este nevoie de timp pentru reabilitare, deoarece imediat după procedură pot apărea vânătăi în zona de injectare.

Îngrijirea la domiciliu nu vă permite să obțineți rezultate rapide, necesită sistematică și perseverență. Dar, pe de altă parte, o astfel de îngrijire este aproape gratuită. Avantajul este faptul că puteți efectua procedurile de acasă în orice minut liber. Și acest lucru este foarte convenabil cu un program încărcat.

Tehnici de salon

Puteți netezi ridurile la o vârstă fragedă folosind o varietate de proceduri. Numirea unui program de întinerire se efectuează individual, ținând cont de caracteristicile pielii feței.

Botox

Această metodă se bazează pe introducerea în mușchi a preparatelor care conțin toxină botulină. Medicamentele blochează impulsurile care intră în țesutul muscular, astfel încât mușchii să se relaxeze. În perioada de acțiune a toxinei botulinice, mușchii rămân statici, adică principala cauză a apariției ridurilor faciale este eliminată.

Atâta timp cât ridurile sunt superficiale, relaxarea musculară duce la netezirea lor. Dar efectul nu apare imediat, se pot observa îmbunătățiri în a 3-4-a zi, iar efectul cel mai pronunțat va veni la 7-14 zile de la administrarea medicamentului.

În timp, efectul medicamentului scade. Și când mobilitatea mușchilor este restabilită cu 80-90%, va fi posibilă repetarea procedurii. De regulă, administrarea repetată trebuie efectuată la fiecare 5-8 luni (în funcție de reacțiile individuale).

Mezoterapie și biorevitalizare

Ambele proceduri au ca scop stimularea proceselor naturale de regenerare a pielii. Esența procedurilor este introducerea subcutanată a preparatelor speciale. Diferența dintre mezoterapie și biorevitalizare constă în compoziția mijloacelor utilizate.

Atunci când se efectuează biorevitalizarea, componenta principală a medicamentului este acidul hialuronic. În mezoterapie se folosesc cocktailuri mai complexe.

Rezultatele pot fi observate imediat după prima injecție a medicamentului. Cu toate acestea, pentru a obține cel mai bun rezultat, se recomandă finalizarea cursului complet, constând din 2-5 proceduri.

Fotoîntinerire

Această metodă se bazează pe impactul asupra pielii al fluxurilor de lumină emise de un dispozitiv special. Rezultatul procedurii este netezirea ridurilor superficiale și îmbunătățirea tonusului pielii.

întinerirea pielii feței

Pentru a obține cel mai bun rezultat, se efectuează mai multe proceduri (de la 3 la 7) cu o pauză între ședințe de trei săptămâni.

Întinerire cu laser

Această tehnică modernă se bazează pe impactul asupra tuturor straturilor pielii cu un fascicul laser. În timpul procedurii, straturile inferioare ale epidermei sunt evaporate și neregulile de relief (ridurile) sunt eliminate.

Pentru a consolida efectul, sunt necesare mai multe sesiuni, numărul acestora este determinat individual.

Peeling chimic

Esența procedurii este „dizolvarea" stratului de suprafață al celulelor epidermice. Ca urmare a expunerii la substanțe chimice, celulele moarte sunt îndepărtate, iar procesul de regenerare este, de asemenea, stimulat. Datorită acestui fapt, fața arată mai proaspătă, iar ridurile sunt netezite.

Este necesar să alegeți compoziția pentru procedură și să determinați individual numărul de sesiuni.

Alte tehnici

Pe lângă procedurile de mai sus, saloanele de înfrumusețare pot oferi proceduri mai blânde pentru a scăpa de ridurile precoce:

 • masaj cosmetic profesional;
 • efectuarea unui curs de măști folosind produse cosmetice profesionale.

Există și metode mai exotice de întinerire, de exemplu, întinerirea cu ajutorul hirudoterapia sau masajul cu melci.

metode acasă

Dacă nu este posibil să contactezi o cosmeticiană, poți încerca să scapi de ridurile timpurii cu remedii casnice. Să ne dăm seama ce să facem pentru a elimina primele riduri de pe piele.

Acest lucru va necesita un set de proceduri:

 • spălare cu gheață;
 • gimnastică specială;
 • automasaj;
 • măști de întinerire.

spălare cu gheață

Aceasta este o procedură foarte simplă, dar utilă. Este necesar să ștergeți fața cu un cub de gheață în fiecare dimineață, urmând liniile de masaj. Nu este necesar să puneți presiune pe piele, mișcarea trebuie să fie ușoară și alunecătoare.

Pentru a face gheață, puteți lua apă minerală, dar este mai bine să pregătiți un decoct de mușețel, pătrunjel sau salvie. După finalizarea procedurii, lăsați fața să se usuce puțin în aer, apoi aplicați o cremă potrivită tipului dumneavoastră de piele.

Gimnastică

Efectuarea regulată a exercițiilor speciale vă permite să eliminați ridurile precoce de sub ochi, să neteziți pliurile nazolabiale și să uniformizați ușurarea pielii de pe frunte și din jurul gurii.

gimnastică pentru întinerirea feței

Exercițiile trebuie repetate de 5-10 ori:

 • închideți strâns ochii (nu tresăriți în același timp), apoi relaxați-vă mușchii;
 • clipiți rapid timp de 10 secunde;
 • pune-ți degetele sub sprâncene, apasă pielea și ridică sprâncenele în sus, făcând față rezistenței;
 • apăsați pielea de la colțurile exterioare ale ochiului cu degetele, închideți strâns ochii;
 • respirați adânc, încercând să umflați aripile nasului, apoi expirați aerul prin colțul stâng al gurii. Repetă exercițiul, dar expiră prin colțul drept al gurii;
 • inspirați încet pe nas și expirați pe gură, întinzând buzele înainte;
 • pune-ți degetele pe frunte chiar deasupra sprâncenelor, iar acum ridică-ți sprâncenele în sus;
 • fixează pielea în colțul interior al ochiului, în mijlocul sprâncenei și în colțul exterior al ochiului, iar acum încearcă să închizi strâns ochii;
 • Descărcăm antrenamentul cu un exercițiu care provoacă fluxul de sânge către piele. Întoarce-ți ușor capul spre stânga „tot drumul", după trei secunde, coboară capul înainte în jos, încercând să-ți atingi pieptul cu bărbia. Repetați pe cealaltă parte.

Automasaj

Această procedură stimulează circulația sângelui și netezește eficient ridurile. Există diferite tehnici de masaj>, dar ar trebui să începi să stăpânești această procedură cu un masaj cosmetic clasic.

auto-masajul pielii feței pentru întinerire

Necesar:

 • spălați-vă bine fața și mâinile;
 • aplicați cremă sau ulei cosmetic;
 • efectuați mișcări cu vârful degetelor, strict de-a lungul liniilor de masaj;
 • procedura include trei mișcări - mângâiere, frecare și frământare;
 • prima miscare se realizeaza prin alunecarea usoara a degetelor peste piele;
 • atunci când efectuați a doua mișcare, trebuie să creșteți ușor presiunea, dar asigurați-vă că pielea nu se întinde;
 • frământarea este cea mai dificilă parte a procedurii, deoarece trebuie să aveți un impact semnificativ asupra mușchilor faciali, dar nu să întindeți pielea. Așezați pernițele cu trei degete pe zona masată și faceți mișcări pulsatorii de apăsare timp de 3-5 secunde, apoi mișcați degetele și repetați efectul;
 • încheie ședința cu mângâieri.

Rețete de măști

Unul dintre cele mai eficiente remedii de casă pentru ridurile timpurii sunt măștile cosmetice de casă realizate din produse naturale. Ele trebuie făcute de două ori pe săptămână.

Procedura tripla

Aceasta este o mască foarte eficientă, pentru procedură trebuie să pregătiți trei compoziții cosmetice.

 • Mai întâi: aburiți două linguri de fulgi de ovăz mici cu o cantitate mică de lapte fierbinte pentru a face un „terci gros", lăsați-l să se infuzeze până se răcește complet. Se amestecă masa cu o lingură de ulei vegetal nerafinat, cum ar fi susan sau in.
 • În al doilea rând: se încălzește o lingură de desert de miere naturală, se amestecă cu un măr verde ras pe răzătoarea fină (vor fi necesare două linguri de masă de mere);
 • În al treilea rând: amestecați o lingură de smântână cu gălbenușul de ou crud și trei picături de suc de lămâie.

Acum trebuie să vă curățați și să vă aburiți fața și să aplicați prima compoziție. Clătiți cu apă caldă după un sfert de oră. Repetați același lucru cu a doua și a treia compoziție. Terminați cu o spălare cu apă rece.

Creme hidratante

Ele hidratează foarte bine pielea, ceea ce înseamnă că măștile din fructe proaspete luptă împotriva ridurilor timpurii. Este necesar să măcinați pulpa fructelor pe răzătoare și să amestecați cu o lingură de smântână. Aplicați acest amestec timp de o jumătate de oră.

aplicarea unei masti cu fructe pentru intinerirea pielii

Pentru măști se recomandă utilizarea:

 • banane;
 • căpșune;
 • struguri verzi;
 • piersici;
 • caise;
 • dovleac (crud sau copt);
 • castraveți;
 • curmal japonez.

Prevenirea

Pentru a preveni apariția ridurilor timpurii, trebuie să:

 • duce cel mai sănătos stil de viață: dormi suficient, mănâncă o dietă echilibrată, fii în aer curat;
 • bea mai multă apă pură;
 • oferiți pielii îngrijire adecvată, folosiți produse cosmetice de înaltă calitate, adecvate vârstei și tipului de piele.