Secrete pentru întinerirea gâtului

Majoritatea dintre noi ne aruncăm toată energia în îngrijirea atentă a pielii feței, uitând adesea de zona gâtului și a decolteului, iar aceasta este zona care este cel mai evident indicator al vârstei. Drept urmare, în timp, discrepanța dintre ele devine foarte vizibilă.

Există mai multe motive pentru care pielea gâtului prezintă semne de îmbătrânire mai devreme decât fața.

 • În primul rând, acestea sunt leziuni ale stratului epidermic cauzate de soare. Pielea din această zonă este mai subțire, astfel încât efectele nocive ale razelor ultraviolete sunt mai extinse și mai profunde, ceea ce duce la distrugerea colagenului și la subțierea în continuare a pielii, ducând la formarea ridurilor.
 • Mușchii zonei gulerului sunt relativ slabi, iar fără exerciții fizice adecvate, lasarea pielii apare odată cu vârsta.

Cea mai bună modalitate de a încetini procesul de îmbătrânire și de a obține un gât întinerit este să luați măsurile necesare pentru a ajuta la menținerea tonusului muscular și la creșterea elasticității epidermei.

femeie cu pielea gâtului întinerită

Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, este necesar să urmați câteva recomandări care vor îmbunătăți aspectul și vor încetini schimbările legate de vârstă în această zonă.

 • Aplicați întotdeauna protecție solară pe gât și pe piept. Amintiți-vă că pielea din aceste zone este foarte sensibilă și mai susceptibilă la lumina soarelui.
 • Utilizați produse cosmetice anti-îmbătrânire care conțin o concentrație mare de antioxidanți (vitamine E, A, C), precum și creme hidratante speciale concepute special pentru zona gulerului.
 • Căutați produse care conțin ceramide care previn pierderea umidității, peptide și coenzima Q10 care stimulează procesele metabolice în celule și încetinesc procesul de îmbătrânire și acid hialuronic care menține echilibrul hidric, tonusul și elasticitatea dermei.
 • Includeți în rutina zilnică de întinerire a gâtului exerciții eficiente care ajută la întărirea tonusului muscular în această zonă.
 • Practicați o postură perfectă. Ține-ți capul sus, iar ridurile din zona gulerului se vor netezi automat.
 • Bea cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi. O cantitate suficientă de lichid contribuie la o bună hidratare a organismului, elimină toxinele și prelungește tinerețea.
 • O pernă înaltă este cel mai rău inamic al procesului de întinerire a gâtului.
 • Utilizați în mod regulat măști și comprese de contrast pe bază de plante. Astfel de proceduri contribuie la detoxifierea pielii, o strâng și o tonifică.
 • Aplică o bună cremă hrănitoare antirid în zona gulerului înainte de culcare.

Chirurgie Plastică

În unele cazuri, pot fi indicate injecțiile cu Botox sau Dysport, dar această soluție nu este recomandată tuturor. Laserele de reducere a ridurilor ajută la stimularea creșterii colagenului și elastinei, iar liftingul chirurgical este excelent pentru modificările legate de vârstă, dar aceste proceduri invazive sunt destul de costisitoare și au propriile lor contraindicații. Recuperarea după ele durează mult.

Prin urmare, este mai bine să începeți îngrijirea anti-îmbătrânire cât mai devreme, pentru a nu recurge mai târziu la metode costisitoare.