Adapalene de riduri - regulile de utilizare, contraindicații și opinia cosmetologi

Adapalene – componenta activă ce intră în componența medicale mijloacelor de cicatrici. Dar se pare, puteți să-l utilizați nu numai conform destinației sale. Cosmeticieni, stabilesc adapalene pacienții cu probleme de piele, spun neobișnuit "efect secundar". Preparatul acționează ca peeling și ajută neted, ridurile fine! Adică, acesta poate fi aplicat pentru a rezolva problemele de imbatranire a pielii.

Adapalen de riduri

Totodată, experții avertizează – referi la preparat nevoie pentru a cu grijă. Abuzul de puternic substanța poate duce la o iritare și alte consecințe neplăcute.

Descrierea preparatului

Adapalene se face în formă de medicamente pentru uz extern – creme și geluri. În afară de componenta de bază a astfel de instrumente conțin o serie de substanțe auxiliare. Acestea includ:

 • propilen glicol;
 • hidroxid de sodiu;
 • carbomer;
 • edetat disodic;
 • metilparaben;
 • fenoxietanol;
 • poloxamer 188;
 • apa.

Preparate pe baza de adapalene reprezintă o substanță de culoare albă, care este disponibil în tuburile mici (30 sau 15 g). Concentrația de substanță activă în geluri și creme – 0,1 %. Există medicamente și cu un conținut mai mare componenta de bază – 0,3%. Dar avem aceste geluri nu sunt vândute.

În formă pură adapalene arata ca o pulbere luminoasă. Aceasta este o substanță sintetică, este un analog de acid retinoic și are un efect anti-inflamator. În caz de contact cu pielea este rapid curăță porii și elimină focare de infecție.

Mod de acțiune

Adapalene nu doar ameliorează inflamația. El acționează la un nivel mai profund, modulant două proces foarte important. Este vorba despre keratinizare și diferențierea de celule. Keratinization este depunerea în epidermă keratina si grasimi. Iar aceste substanțe sunt cunoscute, sunt necesare pentru a menține elasticitatea și rezistența țesuturilor.

Buna diferențierea celulelor - este o condiție necesară pentru implementarea cu succes reînnoire a pielii. Local utilizarea adapalene benefic la procesul și previne formarea de micro-comedoane.

Așa cum am spus deja, adapalene este un analog de vitamina A. Dar mecanismul de acțiune are propriile caracteristici. Substanța de lucru cu receptorii pentru acid retinoic, nu interacționează cu ei obligatoriu proteine. Prin această electorale de comunicare adapalene împiedică aderarea keratinocitelor cu foliculi, iar pielea este actualizat mai repede. Dar iritarea în acest caz, de obicei, nu se produce.

Vitamina A

Este important să știți! Adapalene temporar reduce capacitatea de protecție a pielii, și ea devine sensibilă la ultraviolete!

Cine este indicat medicament?

Creme cu un conținut de adapalene scoate fenomene inflamatorii și previne înfundarea porilor. Pielea de la acest puternic uscate, ceea ce poate fi util doar în caz de acnee. Anume această problemă și este singurul medicale, o indicație pentru utilizarea adapalene.

Anti-imbatranire efect de substanțe probat nu a fost, prin urmare, să decidă pentru tine, este în valoare de să-l folosească pentru a lupta cu ridurile sau nu. Multe femei vorbesc despre crema pozitiv, astfel încât puteți încerca. Principalul lucru – să respecte normele de aplicare a preparatului și să ia în considerare caracteristicile pielii.

Contraindicații

La utilizarea acestui medicament ar trebui să renunțe la astfel de cazuri:

 • sarcina (pe orice durata);
 • perioada de alăptare;
 • leziuni pe piele, chiar minore (fisuri, răni, zgârieturi);
 • tumorile de pe piele;
 • intoleranță la componente individuale de crema.

Contraindicațiile enumerate mai sus sunt absolute. În plus, există boli în care utilizarea de droguri poate fi, dar numai după consultarea cu medicul dumneavoastră. În primul rând, este vorba despre problemele dermatologice de caracter – eczeme, seboree, dermatite.

Fii atent! Aplicarea de unguente și geluri cu adapalene poate provoca neplăcute reacții adverse. Dacă ați simțit mâncărime și de arsură, iar pe piele au apărut pete roșii, înseamnă că instrumentul nu ti se potriveste. Prin urmare, nu riscați cu sănătatea și nu utilizați medicamentul în mod repetat.

Caracteristici de utilizare

Preparatul poate fi utilizat în diferite moduri. Mod de aplicare va depinde de problema care trebuie soluționată. Pentru a scapa de acnee, nu trebuie să se ocupe de întreaga suprafață a feței. Suficient pentru a aplica crema numai pe zonele cu probleme.

Dacă ați decis să organizeze o procedură de întinerire, trebuie să acționeze astfel:

 1. clătiți bine pielea, fără săpun;
 2. uscați fata cu un prosop moale;
 3. aplicați un strat dens de droguri;
 4. așteptați câteva ore;
 5. se spala cu jet de substanță în apă caldă.

Peste două zile tratată adapalene pielea va începe să se cojească. În această perioadă, este necesar să se bucure de vindecare unguente. Trage particulele de mâini este interzisă!

Deoarece crema crește sensibilitatea la razele uv, în termen de câteva zile, este recomandabil să nu apară la soare. În plus, este foarte important de a exclude ton produse cosmetice și mijloace, pe bază de alcool.

O procedură pentru a obține un rezultat vizibil nu va fi suficient. Necesitatea de a efectua 2-3 ședințe, cu o frecvență de o dată pe lună.

Adapalen

Cum acționează gel?

Pentru a manifestat efectul terapeutic adapalene, de obicei, nevoie de nu mai puțin de două săptămâni. Dar persistentă, îmbunătățirea vine în aproximativ 2 luni. În corpul din piele substanța activă practic nu se absoarbe. Analiza de sange poate determina doar sub formă de urme. Prin urmare, riscul de efecte secundare este minimizat.

Când medicamentul a fost testat pe șobolani, s-a dovedit că el poate provoca cancer. La animale, au un mijloc de interior, s-au dezvoltat tumori suprarenale și a funcției glandei tiroide. Dar acest lucru este, după toate probabilitățile, este asociat cu doze mari de adapalene (doza de mai multe ori a depășit numărul maxim permis pentru o persoană). În ceea ce privește exterior, în acest caz, supradozajul este puțin probabil. Prin urmare, efectul cancerigen abtine de a nu merita.

Adapalene si alte medicamente

În timpul cursului adapalene nevoie pentru a se abtine de la utilizarea altor dispozitive medicale. Cu unele dintre ele terapeutic gel combină bine (antibiotice, peroxid de benzoil, Clindamicina).

Și iată medicamente, care se usucă pielea, în același timp cu adapalene aplica extrem de nedorite. De asemenea, poate fi combinată de droguri cu acid salicilic, sulf și resorcinol.

Pentru a reduce riscul de iritare, în timpul tratamentului adapalene este de dorit să renunțe la spirite, abrazive și terapeutice săpunuri, substanțe care conțin etanol.

Analogi

Medicale, specialiștii nu confirmă eficiența gelului în lupta cu ridurile. Potrivit dermatologi, preparatul poate fi utilizat numai conform destinației – pentru tratarea punctelor negre.

Analogi de droguri sunt mijloacele cu conținut de isotretinoin. Cel mai popular dintre ele unguent. În afară de substanța ea conține componente auxiliare:

 • emulsie ceara;
 • glicerina;
 • dibunol;
 • vaselină ulei;
 • alcool etilic;
 • butiloksianizol;
 • apă.
Unguent

Unguent are un efect keratolitic, dermato-protector, anti-seborrheic acțiune, și, de asemenea, bine reduce inflamatia. De fapt, acest medicament este concentrată în vitamina A, care contribuie la terminal diferențierea de celule. În urma utilizării unguente scade secreția de sebum, și fața este curățată de focare de infecție.

Datorită acestor proprietăți unguent oferă un efect bun în tratamentul diferitelor tipuri de acnee, dar, de asemenea, ajută să facă față cu dermatita jurul gurii și manifestări seboreei.

Există și alte medicamente cu acțiune analogică. Dacă alegeți să utilizați unul dintre aceste mijloace, în scopul de a întineri, nu uitați despre măsurile de precauție. Inițial medicamente sunt destul pentru o altă sarcină – tratament acnee. Prin urmare, citiți cu atenție instrucțiunile și asigurați-vă că citiți cu o listă de contraindicații. Cu mari speranțe de a așeza pe adapalene nu merita. Se poate un pic de ajutor atunci când ușoară riduri. Iar atunci când schimbările legate de vârstă au mers prea departe, singura cale de ieșire – speciala de cosmetice si tratamente profesionale din saloane.

18.04.2019